Печена скумрия във фолио с лимон и чесън

MichelleMichelle
Новак
8
56
15
26/01/2021
"Невероятно апетитна печена скумрия, която трябва да се опита непременно"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 501
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите, които описвам, са за 1 порция. Според зависи от това за колко човека ще приготвяте рецептата, увеличавате съставките.

Ако използвате готови изчистени риби, то нека да бъдат добре размразени и да няма скреж по тях!

1. Първо, в една купа си направете дресинг (смес) от всички приготвени за целта съставки. Добавяте олиото, както и сухите подправки, а след това и пресования чесън.

2. С помощта на четка или вилица разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес, и оставете за 15-ина мин да си пуснат подправките аромата.

3. След като сместа е готова, върху листа фолио намажете леко с четка от мазнината и сложете рибата отгоре. Много внимателно започнете да взимате от получената кашичка и да мажете отвътре и отвън рибката, така че да попие хубаво от аромата на чесън и подправки!

4. Когато е готова, сложете във вътрешната й част парчета лимон и по желание парчета домати или няколко половинки чери!

5. Внимателно я увивате, подобно на пакетче и я слагате в предварително загрята на 180-190 градуса фурна (моята е с вентилатор) за около 30-40мин.

Сервирайте печена скумрия във фолио с лимон и чесън с прясна сезонна салата или печени/варени картофи!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар