Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия във фолио с лимон и чесън

Печена скумрия във фолио с лимон и чесън

М. ИвановаМ. Иванова
Новак
97913
Печена скумрия във фолио с лимон и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Невероятно апетитна печена скумрия, която трябва да се опита непременно"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр. (изчистена)
  • лимони - 3 резенчета
  • чери домати - 2 (или обикновени доматки)
  • олио - около 50 мл
  • чесън - 2 скилидки (пресован)
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • риган - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите, които описвам, са за 1 порция. Според зависи от това за колко човека ще приготвяте рецептата, увеличавате съставките.

Ако използвате готови изчистени риби, то нека да бъдат добре размразени и да няма скреж по тях!

1. Първо, в една купа си направете дресинг (смес) от всички приготвени за целта съставки. Добавяте олиото, както и сухите подправки, а след това и пресования чесън.

2. С помощта на четка или вилица разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес, и оставете за 15-ина мин да си пуснат подправките аромата.

3. След като сместа е готова, върху листа фолио намажете леко с четка от мазнината и сложете рибата отгоре. Много внимателно започнете да взимате от получената кашичка и да мажете отвътре и отвън рибката, така че да попие хубаво от аромата на чесън и подправки!

4. Когато е готова, сложете във вътрешната й част парчета лимон и по желание парчета домати или няколко половинки чери!

5. Внимателно я увивате, подобно на пакетче и я слагате в предварително загрята на 180-190 градуса фурна (моята е с вентилатор) за около 30-40мин.

Сервирайте печена скумрия във фолио с лимон и чесън с прясна сезонна салата или печени/варени картофи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: