Веган баница с нахут

ПолинаПолина
Новак
1
4
5
1
26/01/2021
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца100
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

По време на постите винаги се чудим какво да сготвим вкъщи.

Тази постна баница е перфектна за това време от годината, както и за вегани.

Могат да се добавят всякакви продукти и подправки. Аз опитах този вариант и всички вкъщи я хапват.

Намазва се тавата с олио и се слага на дъното 3 от корите за баница. Сипва се по много малко олио. Намазва се с лютеница или доматено пюре.

Слага се по малко от прецедения нахут, сушена коприва, нарязани на кубчета кисели краставички, настъргано цвекло (по желание), кимион (или подправка за кайма) и трици.

След това се редуват по 3 кори и от останалите продукти, докато се повтори 4 пъти (поне аз толкова редя).

Накрая отново се слагат 3 кори и само се намазва с лютеница и малко олио.

Пече се веган баницата с нахут предварително загрята фурна на 180° С за около 30 минути, докато отгоре се запече.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар