Веган кюфтета от нахут

Веган кюфтета от нахут
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
7
"Предизвикателството да приготвиш перфектните веган кюфтета е прието и изпълнено с финес и лекота"

Необходими Продукти

  • нахут - 250 г консерва
  • картофи - 1 бр. сварен (малък)
  • магданоз
  • кимион - 1 равна ч.л.
  • сол - на вкус
  • пълнозърнесто брашно - 1 с.л.
  • олио - за тигана
  • галета - 1 к.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Консерва нахут се отцежда от течността. Картофът се обелва, нарязва на малки парчета и се вари докато омекне. В каната на блендер или чопър се сипва отцеден нахути картофа.

Добавя се нарязан магданоз, кимион, сол на вкус и се блендира за минута-две, докато се получи като каша. Отваря се капакът и прибавяме пълнозърнесто брашно, разбърква се с лъжица.

Ако има нужда се добавя още една лъжица брашно. Оформят се малки кюфтенца и поръсваме или овалваме в галета. В тефлонов тиган се загрява олио и пържим от двете страни до златисто.

Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. Много са вкусни с пресни зеленчуци, крем супа или доматен сос.

Вкусно и здравословно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: