Начин на приготвяне
Консерва нахут се отцежда от течността. Картофът се обелва, нарязва на малки парчета и се вари докато омекне. В каната на блендер или чопър се сипва отцеден нахути картофа.
Добавя се нарязан магданоз, кимион, сол на вкус и се блендира за минута-две, докато се получи като каша. Отваря се капакът и прибавяме пълнозърнесто брашно, разбърква се с лъжица.
Ако има нужда се добавя още една лъжица брашно. Оформят се малки кюфтенца и поръсваме или овалваме в галета. В тефлонов тиган се загрява олио и пържим от двете страни до златисто.
Изваждат се върху салфетка да попие мазнината. Много са вкусни с пресни зеленчуци, крем супа или доматен сос.
Вкусно и здравословно!