Начин на приготвяне
Като любител на ястия с яйца, този вариант бих казала, че е един от любимите ми!
Подходящ е както за обяд, така и за вечеря или междинна закуска :)
Моята тавичка с форми е за 12 бр. Ако вашите са по-малки, регулирайте продуктите, за да ви бъдат достатъчни :)
Начинът, по който съм приготвила този вид солени мъфини, е възможно най-мързелив и лесен, а именно - като сложих всички съставки (без кашкавала) в чопър и разбих до получаване на хубава смес.
След това в намазнени предварително формички изсипах равно количество от сместа.
Накрая добавих отгоре настъргания кашкавал и запекох в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути или докато придобият златист цвят.
Ако нямате на разположение такъв уред (чопър), действията са следните:
1. Предварително нарязвате на кубчета чушките.
2. В купа разбивате всички яйца, към които след това добавяте нарязаните чушки и натрошеното сирене заедно с подправките.
Ако не обичате чушки, може да добавите царевица или нещо друго, което ви допада - например шунка, някакво саламче и т.н.
След което отново разпределяте по равно в намазнените предварително формички и печете яйчните мъфини с кашкавал и чушки в предварително загрята фурна за около 15-20 минути (до готовност)!