Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Мъфини с пилешки кренвирши, чушки и кашкавал

Мъфини с пилешки кренвирши, чушки и кашкавал

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Мъфини с пилешки кренвирши, чушки и кашкавал
Снимка: Veselina
1 / 4
08/09/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Богати солени мъфини за закуска, които ще дадат отличен старт на целия ден!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • кренвирши - 1 бр. пилешки (нарязан на големи парченца)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 70 г.
  • маслини - 7 бр. черни без костилки
  • чушки - 1/4 бр. червена
  • сусам
  • ким
  • брашно - за поръсване
  • олио - за намазване на мъфините
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното в голяма купа. Първо си отмервам 2 ч.ч. В брашното слагам 1 пакетче бакпулвер и разбърквам. В друга купа си чуквам едно по едно яйцата и ги разбивам с миксер, прибавям олиото, киселото мляко. Продължавам да разбивам с миксера.

Нарязвам един пилешки кренвирш на големи парченца. Маслините и тях нарязвам на парченца. Прибавям ги към сместа. Нарязвам пипера на ситно и го прибавям. Нарязваме кашкавала на ситно и го добавям също към сместа.

Постепенно прибавям брашното. После без миксер разбърквам с лъжица. След като стане сместа, намазвам гнездата на формата за мъфини с олио и ги посипвам с брашно, за да не залепнат мъфините при печенето.

Изсипваме сместа в формата за мъфини. Сместа трябва да е равномерно във всички гнезда. Поръсваме със смес от сусам и ким. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Приемам ги тези мъфини, добре изглеждат на снимката, но ако изключа кренвиршите. Не разбирам как ги хапвате тези кренвирши....за мен са гадни и не купувам. Приемам рецептата само с чушка и кашкавал и съответно гласувам с 3 само заради кренвиршите.
08.09.2016 23:19