Тарт с малини

Тарт с малини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2252k5836853
Тарт с малини2 / 2
27/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Невероятен тарт с малини, който се приготвя бързо и е толкова впечатляващ"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е универсално маслено тесто, което може да се използва за тарт или маслени бисквити.

Маслото трябва да е студено и нарязано на кубчета. Може да използвате кухненски робот, а може и да го замесите на ръка. След като е готово, го поставяме, завито във фолио в хладилник, за да стегне за около 20 мин.

Разбиваме жълтъците със захарта. Добавяме брашното, ванилията и малко от млякото. Когато се получи хомогенна смес, добавяме ванилията и по желание малко ликьор.

Слагаме останалото мляко на котлона. След като се затопли, но преди да заври, дърпаме от котлона и добавяме яйчената смес на тънка струйка. Връщаме на котлона и бъркаме непрекъснато, докато се появят мехурчета и сладкарският крем се сгъсти. Покриваме плътно с фолио, за да не се получи коричка.

Тестото за тарта разточваме на тънка кора и поставяме върху формата за тарт. Притискаме плътно и оформяме ръбчето на тарта. Изрязваме излишното тесто и правим няколко бода с вилица върху основата на тарта.

Поставяме отгоре парче алуминиево фолио и някаква тежест, за да не се надигне кората. Може да използвате боб, леща, специални топчета за печене или дребни камъни.

Печем тарта на 180 градуса за 15 мин, след което отстраняваме фолиото и тежестите и допичаме за още десетина минути, докато покафенее.

Върху изстиналата основа нанасяме охладения крем. Покриваме плътно с малините и декорираме по избор. Оставяме тарта да престои 2-3 часа и поднасяме.

Може да използваме листа свежа мента, шоколад или друго за украса на тарта с малини.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: