Гъби кладница соте на фурна

Гъби кладница соте на фурна

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Помощник Готвач
117
662
511
193
1
29/01/2021
"Апетитна гарнитура от гъби в масло, подходяща за месо или ориз"
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 157
  • Преглеждания за месеца562
  • Преглеждания за седмицата80
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • гъби кладница - 1 голяма тарелка или две малки
  • чесън - 5 скилидки
  • копър - 1/2 шепа ситно нарязан (пресен или замразен)
  • масло - около 50 г
  • черен пипер на зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате гъбите кладница в тенджера с 1 дафинов лист във водата и няколко зърна черен пипер. Това придава допълнителен аромат на гъбите.

След като поомекнат гъбите, ги отцеждате от водата.

Нареждате гъбите кладница в подходяща тава с хартия за печене, поръсена с олио.

Пасирате чесъна и го разбърквате с 1 ч.л. олио да стане на каша, удобна за намазвате върху гъбите.

Разпределяте чесновата смес върху гъбите, посолявате и поръсвате с копъра.

Накрая добавяте маслото, нарязано на парченца, върху гъбите.

Печете на ок. 230 градуса до лек златист цвят на чесъна. Не е добре той да прегаря, за да не горчи.

Гъби кладница соте са прекрасна гарнитура за месо или ориз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар