Начин на приготвяне
Поставяме бадемите и 4 с.л. захар в чопър и смиламе на прах. Добавяме бадемовото брашно и разбъркваме добре.
В купа с миксер разбиваме белтъците и останалата захар на твърда пяна. Към нея прибавяме на части бадемовата смес, като разбъркваме внимателно с шпатула до усвояване на сместа.
Застиламе с хартия за печене три тавички с размер 23 см.и намазваме с олио.
Разпределяме в тях сместа и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна за 20 мин.
След като извадим блатовете ги оставяме за 3 мин. и ги обръщаме върху решетка, отстраняваме хартията и ги оставяме да се охладят напълно.
През това време приготвяме крема за нашата безглутенова торта.
В купа слагаме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар и разбиваме добре с миксер. В друг съд разбиваме сладкарската сметана.
Накрая разбъркваме добре двете смеси.
Сглобяваме бадемова торта, като редим блат, крем до изчерпване на продуктите. Завършваме с крем и украсяваме с ягоди.
Бадемова торта без глутен е само от една от много безглутенови рецепти, с които да си хапнете вкусно, без да консумирате пшенично брашно.