Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с морковена салата

Пилешки крилца с морковена салата

АлбенаАлбена
Новак
2815158
Пилешки крилца с морковена салата
Снимка: Албена
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1 кг
  • соев сос - 60 мл
  • кока кола - 300 мл
  • олио
  • сусам - за поръсване
  • моркови - 500 г
  • оцет
  • куркума
  • кимион
  • мед
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате крилцата от връхчетата и ги разрязвате на половинки. Слагате ги в купа и ги мариновате със соевия сос за около 20 минути.

През това време приготвяте морковите, които ще са гарнитура за пилешките крилца. След като се почистят и обелят, се нарязват с белачка на тънки ленти. Сипват се в купа и се заливат с вряла вода за около 7-8 минути.

Маринованите пилешки крилца запържвате за около 5 минути от двете страни в съвсем малко олио. Добавяте останалият от мариноването соев сос и Кока Кола. Разбърквате и оставяте, докато течността изкипи и се сгъсти. Поръсвате със сусам.

Морковите се изцеждат много добре от водата. В малко тиганче или касерола сипвате оцет да покрие дъното, добавяте около 1/4 чаена лъжичка куркума и щипка кимион и разбърквате. Слагате на котлона, колкото да кипне оцетът. Сваляте от котлона да изстине и добавяте 1/2 ч. л. мед.

Разбърквате добре и овкусявате морковите на вкус. По желание може да добавите и сол към морковената салата.

При сервиране на Пилешки крилца с морковена салата може да поръсите със ситно нарязан пресен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: