Начин на приготвяне
Почиствате крилцата от връхчетата и ги разрязвате на половинки. Слагате ги в купа и ги мариновате със соевия сос за около 20 минути.
През това време приготвяте морковите, които ще са гарнитура за пилешките крилца. След като се почистят и обелят, се нарязват с белачка на тънки ленти. Сипват се в купа и се заливат с вряла вода за около 7-8 минути.
Маринованите пилешки крилца запържвате за около 5 минути от двете страни в съвсем малко олио. Добавяте останалият от мариноването соев сос и Кока Кола. Разбърквате и оставяте, докато течността изкипи и се сгъсти. Поръсвате със сусам.
Морковите се изцеждат много добре от водата. В малко тиганче или касерола сипвате оцет да покрие дъното, добавяте около 1/4 чаена лъжичка куркума и щипка кимион и разбърквате. Слагате на котлона, колкото да кипне оцетът. Сваляте от котлона да изстине и добавяте 1/2 ч. л. мед.
Разбърквате добре и овкусявате морковите на вкус. По желание може да добавите и сол към морковената салата.
При сервиране на Пилешки крилца с морковена салата може да поръсите със ситно нарязан пресен лук.