Начин на приготвяне
Разбивате яйцата до хомогенност и към тях прибавяте 1-2 с.л. ситно настърган пармезан. Ако нямате пармезан или не искате да го използвате, може да замените с някакво друго твърдо сирене.
Към сместа добавяте настърган кашкавал, но в краен случай и ситно накълцан ще изглежда добре. Аз използвах ементал заради вкуса му, но става и всякакъв друг вид и съвсем обикновен. Оставете малка част от настъргания кашкавал, за да украсите накрая с него.
Прибавете бадемово брашно, за да получите подходяща консистенция за печене. Колкото е необходимо според вас. В моя случай това бяха 2 пълни с.л. Прибавете кокосово масло - 1 малка чаена лъжичка.
Кето диетата ПОЗВОЛЯВА подправките, които придават вкуса на кето храните и тушират липсата на употреба на някои хранителни продукти. Изявяват се с вкус, а и с визия. Аз съм използвала комбинацията от индийско орехче, черен пипер и сол на вкус. Разбъркайте хубаво.
Печете на тиган или фурна, като правите малки и тънки блатове, които печете от двете страни за по 30-40 секунди.
Като са изпечени, разрязвате на интересни форми и подреждате соленките в чинийка или панер.
Отгоре поръсвате с останалия кашкавал и куркума, като може да изчакате да изстине, за да не се разтопи кашкавалът на кето соленките с кашкавал.