Много орехова торта

АтанаскаАтанаска
Новак
3742466
Много орехова торта
Снимка: Атанаска
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Ама наистина много орехова торта - ако обичате тези ядки, нападайте"

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • нишесте - 25 г
  • орехи - 200 г
  • За крема
  • жълтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 150 г
  • прясно мляко - 100 г
  • краве масло - 200 г
  • какао - 2 с.л.
  • ром - есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една много нежна и вкусна орехова торта.

Разбиват се белтъците на сняг добавяме пудра захар, нишесте и смлени орехи.

Изсипваме получената смес в форма и заглаждаме.

Печем на 180°C за около 20 минути.

На водна баня слагаме жълтъците, захарта и прясно мляко да се сгъсти.

Охлаждаме яйчния крем и към него добавяме масло, какао и есенция ром разбиваме с миксер.

Сглобявате много ореховата торта, като първо е блат, после крем и последно намазваме отвсякъде с крем и украсяме с орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: