Горещ винен кебап

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Горещ винен кебап
Снимка: Ваня Величкова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднесете този апетитен винен кебап с домашен хляб и чаша вино"

Необходими Продукти

  • свински бут - 500 г
  • печурки - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • доматено пюре - 250 г
  • вода - 400 мл
  • вино - 200 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и задушава в олиото в дълбока тенджера или касерола.

Месото се нарязва на дребно и се добавя към лука, да се запържи.

Прибавят се нарязаните гъби и се задушава всичко.

Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Когато омекне свинският бут, се сипва виното.

Когато леко се изпари, се прибавя доматеното пюре, смесено с водата.

Намалява се котлона и виненият кебап се оставя да къкри до готовност.

Поднесете горещия винен кебап с хляб в плик и хубаво вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: