Начин на приготвяне
Разтваряме маята в хладката вода със захарта и добавяме 2 супени лъжици от брашното.
Завиваме и оставяме да се активира за 30 минути.
В съд счукваме яйцата, прибавяме олиото, киселото мляко, в което сме разтворели сода за хляб и солта.
Предварително си пресяваме брашното и правим кладенче.
Готовата активирана мая изсипваме, както и всички смесени съставки от другия съд.
Започваме да си замесваме тесто, което е меко.
Покриваме с кърпа и оставяме за 20 минути да втаса.
След като е втасало, делим на 8 равни части.
Всяка се разточва на кора.
Вземаме една кора, мажем обилно с разтопеното масло и покриваме с втора кора.
Разточваме на по-голям кръг според големината на тавичката.
Така правим с останалите кори и по този начин получаваме четири кори.
От тези 4 кори вземаме една, поставяме в намаслена тава, мажем с разтопено масло и поръсваме с намачканото сирене.
Така се подреждат и останалите кори, като последната кора мажем само с масло.
Оставяме тутманика за 15 минути да втаса.
Намазваме с разбит жълтък и поръсваме със семената.
Поставяме в печката и печем наложен тутманик със семена за 35 минути.