Начин на приготвяне
Брашното 400 г се изсипва в купата, в която ще се меси.
Яйцата се разбъркват на пяна.
В брашното се прави кладенче, в което се изсипват яйцата. Започва да се замесва тесто за прясна паста.
След като се захване тестото, се слага на плот, на който се поръсват останалото брашно.
Меси се до получаване на твърдо тесто.
Тестото се оставя да престои 20 Мин.
Взима се малко топче, което се овалва в брашно и се разточва през на широката степен за кори на машината за паста.
След като премине един път през машината, разтопена лента се прегъва на две и се разточва през машината на следващата степен, която е за по-тънко тесто.
Лентата се прегъва на две и се разточва на следващата степен за още по-тънка кора.
Лентата се реже с ножица на парчета-кори за лазаня и се слага върху набрашнена дъска.
След 20 Мин корите се обръщат.
Оставя се да се сушат на стайна температура до пълно изсушаване.
Лимецовите сушени кори за лазаня на машина се съхраняват в торба за хляб от плат.