Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Лимецови точени кори по БДС

Лимецови точени кори по БДС

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецови точени кори по БДС
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ето как да направите и вие тези лимецови точени кори"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 1 кг
  • сол - 12 г
  • олио - 50 мл .
  • царевично нишесте - 60 г натурално
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява два пъти в купа, в която ще се меси.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Водата се загрява леко.

В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипва водата.

Замесва се средно твърдо тесто.

При месенето не се добавя допълнително брашно. При необходимост ръцете се намазват с малко олио.

Тестото се разделя на осем части.

От всяка част се оформят топки, което се нареждат в тава.

Намазват се с олиото.

Завиват се с мокра кърпа и се оставя 30 мин, за да отлежи тестото.

След това всяка кора се разточва на кръгла кора за баница, като допълнително краищата се изтеглят на ръка.

Разточената кора се наръсва с царевично нишесте, за да не слепва и се сгъва на плик.

Слага се в плик и може лимецовите точени кори по БДС да съхранява в хладилник до 48 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: