Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява два пъти в купа, в която ще се меси.
Прибавя се солта и се разбърква много добре.
Водата се загрява леко.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се изсипва водата.
Замесва се средно твърдо тесто.
При месенето не се добавя допълнително брашно. При необходимост ръцете се намазват с малко олио.
Тестото се разделя на осем части.
От всяка част се оформят топки, което се нареждат в тава.
Намазват се с олиото.
Завиват се с мокра кърпа и се оставя 30 мин, за да отлежи тестото.
След това всяка кора се разточва на кръгла кора за баница, като допълнително краищата се изтеглят на ръка.
Разточената кора се наръсва с царевично нишесте, за да не слепва и се сгъва на плик.
Слага се в плик и може лимецовите точени кори по БДС да съхранява в хладилник до 48 часа.