Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Домашна майонеза»Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)

Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)

редакция:
Веган майонеза от нахутена вода (аквафаба)
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
2
"Домашна веган майонеза, която може да поднесете към любимо ястие"

Необходими Продукти

  • аквафаба - 100 мл, вода от буркан нахут
  • олио - 200 мл растителна мазнина
  • лимонов сок - около 2 с.л., прясно изцеден, на вкус
  • нахут - около 3 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, смлян
  • хималайска сол - ½ ч.л., на вкус
  • кафява захар - 1 щипка Демерара за вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецепта за много бърза и лесна домашна веган майонеза с аквафаба, готова точно за 2 минути!

Във високата кана на пасатора сипваме съставките: 100 мл нахутена вода от буркан или консерва – Аквафаба, 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок, 3 пълни супени лъжици нахут от буркан и подправките – 1-2 щипки смлян черен пипер, ½ чаена лъжичка хималайска сол – на вкус и ръсваме щипка кафява тръстикова захар на кристали Демерара, за балансиране на вкуса.

Пасираме с пасатора около минутка и след това пасирайки, добавяме олиото на малка струйка до получаването на гъста майонеза.

Готова е!

Поднасяме нашата веган майонеза с нахутена вода в сосиерка за заливане на салата, картофена салата, спагети, макарони, печени картофи или домашна пица.

Ето как да си направиш веган майонеза от авокадо или пробвай нашата майонеза от ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TanyaGyurova
TanyaGyurova
Пробвах я сега. Ако се добави чесън и куркума, става по-вкусна. При мен не се получи гъста майонеза, по-скоро сос, но и така става за хапване.:)
18.03.2021 11:40
1
1
Покажи всички подкоментари