Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гофрети»Веган гофрети с крем от аквафаба

Веган гофрети с крем от аквафаба

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3535k1k2k1
Веган гофрети с крем от аквафаба
Снимка: Juliya
1 / 2
06/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"При сервиране на веган гофрети с крем от аквафаба може да добавите малко сладко."

Необходими Продукти

  • за гофретите
  • брашно - 320 г
  • бакпулвер - 10 г
  • захар - 3 с.л.
  • соево мляко - 450 мл, може и кокосово или бадемово
  • олио - 50 мл
  • за крема
  • аквафаба - 100 мл
  • пудра захар - 200 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа смесете брашното, бакпулвера и захарта.

Добавете млякото и олиото.

Разбъркайте с лъжица, а след това с помощта на миксер до получаване на хомогенна смес.

Загрейте гофретника, намажете с малко мазнина, и печете до златисто гофретки.

Аквафабата се разбива с помощта на миксер, постепенно се добавя пудрата захар и накрая лимоновия сок. Разбивайте за около 15 минути.

При сервиране на веган гофрети с крем от аквафаба може да добавите малко сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: