Начин на приготвяне
Рецепта за много бърза и лесна домашна веган майонеза с аквафаба, готова точно за 2 минути!
Във високата кана на пасатора сипваме съставките: 100 мл нахутена вода от буркан или консерва – Аквафаба, 2 с.л. прясно изцеден лимонов сок, 3 пълни супени лъжици нахут от буркан и подправките – 1-2 щипки смлян черен пипер, ½ чаена лъжичка хималайска сол – на вкус и ръсваме щипка кафява тръстикова захар на кристали Демерара, за балансиране на вкуса.
Пасираме с пасатора около минутка и след това пасирайки, добавяме олиото на малка струйка до получаването на гъста майонеза.
Готова е!
Поднасяме нашата веган майонеза с нахутена вода в сосиерка за заливане на салата, картофена салата, спагети, макарони, печени картофи или домашна пица.
Ето как да си направиш веган майонеза от авокадо или пробвай нашата майонеза от ядки.
Коментари