Начин на приготвяне
Маята се разтваря във водата. Прибавя се яйцето белтъкът, солта и захарта и олиото.
Вторият жълтък се заделя за намазване. Прибавя се брашно и се замесва меко тесто.
Разстила се на плота и се вкарва маста, като се прегъва и меси, докато се усвои всичката мас.
Остава се да втаса в купа, покрито с кърпа. Когато удвои обема си, се разделя на 4 еднакви питки.
Всяка се разточва на правоъгълник. В широката страна се нареждат парчетата моцарела и се маже с лютеница.
Поръсва се нарязан босилек и се завива на руло.
Разрязва се на 3-4 парчета. Нареждат се в тава с хартия. Така и останалите малки питки се разточват.
Отново рогчетата втасват около половин час. Мажат се със разбит жълтък и прясно мляко.
Поръсват се с настърган кашкавал и сусам.
Пекат се на 180°C до златисто вкусните рогчета с моцарела и лютеница.