Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със сьомга и скариди

Талиатели със сьомга и скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Талиатели със сьомга и скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Любимите талиатели, този път приготвени със сьомга и скариди"

Необходими Продукти

  • талиатели - 200 грама
  • бяло вино - 50 мл
  • сьомга - 60 грама пушена, маринована
  • скариди - 150 грама обелени
  • рибен бульон - 300 мл
  • брашно - 40 грама
  • спанак - 40 грама
  • лук - 150 грама бял, нелютив
  • черен пипер - 2 щипки
  • зехтин - 80 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрейте зехтина. Запържете в него наситнения лук за около 5 минути.

Сипете вътре брашното и го запържете за 1-2 минути. Налейте бульона и бъркайте, докато сосът се сгъсти и стане приятно кремообразен. Хубаво е котлонът да не е много силен, за да не загаря по дъното.

Прибавете накъсания спанак и овкусете със сол и пипер. Малко след това добавете сьомгата на парченца и обелените скариди. Гответе за още минутка, след което намалете огъня до минимум.

Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете и я прибавете при соса за пастата.

Разбъркайте и сервирайте талиателите топли.

Талиателите със сьомга и скариди са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: