Перфектна Мусака

Перфектна Мусака9 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Всеки иска рецептата за перфектната мусака - вече е ваша"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
  • зеленчуков бульон - на върха на ножа
  • За заливката
  • жълтъци - 4 бр.
  • кисело мляко - кофичка
  • брашно - на око
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на ситно лука и моркова. В дълбок тиган загрявам малко вода и олио слагам зеленчуците да се задушат за 3/4 мин.

След което добавям каймата, предварително омесена в малко вода, и задушавам до изпаряване на водата.

Добавям още мъничко олио, разбърквам и слагам 2 с.л. доматено пюре, разбито с 50 г студена вода.

Отново разбърквам и добавям подправките на вкус. Свалям от котлона.

В тава вече съм нарязала на дребни кубчета картофите, към тях добавям и сместа, заливам с вода и слагам мусаката да се пече на 200°C до готовност.

Заливам със заливката за мусака от яйце, брашно и кисело мляко.

Връщам във фурната и пека до готовност перфектната Мусака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Наистина перфектна се получи мусаката. Благодаря.
04.02.2021 08:33
1