Мусака в гювеч

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
09/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Може да обичате мусака, но в тази ще се влюбите."

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 500 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • За заливката
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - половин кофичка
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително запържвам леко лука и морковите. Към тях добавям каймата и всички подправки.

В гювеча нареждам най-отдолу картофи, поставям плънката и отгоре редя останалите картофи.

Пека мусаката около час и половина във фурната на 180 градуса.

За заливката разбивам яйцата, добавям киселото мляко и брашното и отново запичам до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: