Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва по ямайски

Пъстърва по ямайски

Пъстърва по ямайски
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
03/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1
  • сок от лайм - от половин
  • чесън - 4 скилидки
  • лют сос
  • девесил
  • зехтин - 2 с.л.
  • ямайски микс - подправки
  • сол - на кристали
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В блендер слагаме чесъна, сока от лайм, зехтина, 1 с.л. от ямайската подправка, 5 капки лют сос - в зависимост колко люто искате да бъде.

Изчистваме пъстървата хубаво и я пълним с готовата смес.

Поръсваме отгоре с девесила и солта.

Печем рибата на фурна върху фолио на функция грил на 250°C или по-малко до готовност.

Да ви е вкусно с тази пъстърва по ямайски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Получи се много добре. Благодаря за интересната рибена идея.
04.02.2021 11:11