Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пиле яхния с картофи и зелен фасул

Пиле яхния с картофи и зелен фасул

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Пиле яхния с картофи и зелен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Вкусна пилешка яхния с картофи и зелен фасул - добре позната и любима"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - около 500 г
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • зелен фасул - около 200 грама замразен (може и пресен)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • копър - 3 щипки ситно нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пилешкото филе на хапки и го задушавате в тенджерата, в която ще готвите яхнията.

Добавяте към пилешкото месо ситно нарязания лук и морков и продължавате да задушавате.

След като си променят цвета лукът и морковът, добавяте червения пипер, разбърквате добре и наливате 1 чаша вода.

Добавяте зеления фасул, така както е замразен, и разбърквате яхнията.

Обелвате и нарязвате картофите на средно големи парчета и добавяте и тях в тенджерата.

Доливате вода почти да ги покрие, посолявате и оставяте на средно силен огън да се готви, докато омекнат картофите и фасула.

След като яхнията е почти готова, добавяте ситно нарязан копър, разбърквате добре и изключвате от котлона.

Оставяте яхнията още 5 мин. на остатъчната топлина от печката, за да поеме аромата на копъра, след което може да сервирате.

Пилето яхния с картофи и зелен фасул е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: