Начин на приготвяне
Нарязвате пилешкото филе на хапки и го задушавате в тенджерата, в която ще готвите яхнията.
Добавяте към пилешкото месо ситно нарязания лук и морков и продължавате да задушавате.
След като си променят цвета лукът и морковът, добавяте червения пипер, разбърквате добре и наливате 1 чаша вода.
Добавяте зеления фасул, така както е замразен, и разбърквате яхнията.
Обелвате и нарязвате картофите на средно големи парчета и добавяте и тях в тенджерата.
Доливате вода почти да ги покрие, посолявате и оставяте на средно силен огън да се готви, докато омекнат картофите и фасула.
След като яхнията е почти готова, добавяте ситно нарязан копър, разбърквате добре и изключвате от котлона.
Оставяте яхнията още 5 мин. на остатъчната топлина от печката, за да поеме аромата на копъра, след което може да сервирате.
Пилето яхния с картофи и зелен фасул е готово.