Начин на приготвяне
Измиваме добре зеленчуците. Почистваме моркова, разполовяваме чушките и отстраняваме семената. Изрязваме крайчетата на шушулките фасул, а тях нарязваме на по-къси парченца.
В подходяща тенджера задушаваме олиото и лука, нарязан на ситни кубчета. Към тях прибавям малко от зеленчуковия бульон.
След като лукът се задуши, прибавям чушките и моркова, предварително нарязани на ситни зарчета и червения пипер.
Добавяме и зеления фасул, а щом зеленчуците се задушат добре, изсипваме и настъргания домат.
Яхнията къкри още пет минути, след което прибавяме картофите, нарязани на едри кубчета, доливаме от бульона и посоляваме.
Оставяме я да ври кротко и преди да я отстраним от котлона прибавяме размитото с малко студена вода брашно.
Поръсваме със ситно нарязания пресен магданоз. Сервираме я, гарнирана с подходящи зеленчуци или салата според сезона.
Яхнията от картофи и зелен фасул е готова.
Коментари