Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Яхния от зелен фасул с картофи

Яхния от зелен фасул с картофи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Яхния от зелен фасул с картофи
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
25/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Раз-два и вечерята е готова - бързо, лесно и вкусно"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 - 600 г
  • зелен фасул - 300 г замразен
  • лук - 2 - 3 бр
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. за зелен фасул и зрял боб Пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите белим, измиваме и нарязваме на едри кубчета. Лука белим и нарязваме на ситно. Зеленият фасул измиваме с топла вода.

В олио и малко вода задушаваме нарязания лук. Като остане на мазнина, последователно прибавяме замразения зелен фасул и картофите. Ръсваме черен пипер, пушен червен пипер (1 к.л.) и подправка Пикантина (1 с.л. или по вкус. Прибавяме брашно (1 с.л.) разбъркваме и наливаме топла вода (6-8 ч.ч.).

Варим яхнията до готовност. При необходимост може да сгъстим с още малко брашно или да разредим с топла вода.

Поднасяме ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: