Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато се разпенят. Добавете маслото, брашното, ванилията, сметаната и бакпулвера, разбъркайте.
Изсипете готовата смес в намазана форма с падащо дъно. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 25 минути.
За горната част сложете маслото, меда и захарта в тенджерата и разбъркайте, докато се разтопи на слаб огън. Добавете бадемите и оставете леко да поизстине.
Извадете блата от фурната и го залейте с медено-бадемовата смес, разпределете я равномерно.
Отново поставете във фурната, печете още 20 минути. Извадете от фурната и оставете блата да се охлади.
Вземете охладения блат от формата и разрежете на две, така че да получите два блата.
За приготвяне на крема за торта, първо, разбийте жълтъците със захарта, сложете ги на водна баня и бъркайте. Постепенно добавете млякото с разтвореното в него нишесте и бъркайте до сгъстяване на яйчния крем. Второто действие вече може да става направо върху котлона.
Ароматизирайте с ванилия и оставете пудинга да изстине. Покрийте с прозрачно фолио.
За да завършите крема, накрая, след като е напълно изстинал, го разбъркайте до хомогенност с предварително разбитата сметана.
Единия блат го връщате обратно във формата и отгоре изсипвате крема. Слагате и втория блат върху крема без да изкривявате формата му.
Прибирате бадемовата торта в хладилника, за да си почине поне 2-3 часа. След това я изваждате от формата и я сервираме. Добър апетит.
Бадемовата торта със сметанов крем е готова.
Коментари