Начин на приготвяне
Маслото и захарта се разбиват до еднородна смес, след което едно след друго се влагат яйцата, като разбиването продължава. Слагате ваниловата захар. На тънка струя добавяте пресетите брашно и бакпулвера.
Поставяте бадемите в блендер и мелите до добиването на брашно. След това го изсипвате в яйчената смес и разбъркайте добре вече със силиконова шпатула. Прехвърляте сместа във форма с ринг, покрита с хартия за печене.
Изпечете блата във фурна, загрята на 180 градуса, до готовност.
Междувременно се заемате и с крема. Пригответе го, като разбиете крема сиренето, пудрата захар и заквасената сметана до равна смес. После рендосвате джинджифила и го добавяте към приготвения крем. Оставете в хладилник, докато се изстуди.
Разрежете готовия блат на две части. Сложете долната на тортена поставка и покрийте с половината крем. Отгоре фиксирайте и другата част. Покрийте с останалия крем. Може да поръсите с още малко настърган джинджифил. Готовата торта охладете в хладилник за няколко часа.