Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бадемова Торта»Бадемова торта със сметанов крем

Бадемова торта със сметанов крем

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Бадемова торта със сметанов крем
Снимка: Иси
1 / 2
05/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Невероятно вкусна бадемова торта със сметанов крем - ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • масло - 50 г (разтопено)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • прясно мляко - 600 мл
  • нишесте - 60 г ванилия
  • захар - 130 г
  • ванилия - 1 (по желание)
  • течна сметана - 250 мл
  • За горната част
  • бадеми - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и захарта с миксер, докато се разпенят. Добавете маслото, брашното, ванилията, сметаната и бакпулвера, разбъркайте.

Изсипете готовата смес в намазана форма с падащо дъно. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 25 минути.

За горната част сложете маслото, меда и захарта в тенджерата и разбъркайте, докато се разтопи на слаб огън. Добавете бадемите и оставете леко да поизстине.

Извадете блата от фурната и го залейте с медено-бадемовата смес, разпределете я равномерно.

Отново поставете във фурната, печете още 20 минути. Извадете от фурната и оставете блата да се охлади.

Вземете охладения блат от формата и разрежете на две, така че да получите два блата.

За приготвяне на крема за торта, първо, разбийте жълтъците със захарта, сложете ги на водна баня и бъркайте. Постепенно добавете млякото с разтвореното в него нишесте и бъркайте до сгъстяване на яйчния крем. Второто действие вече може да става направо върху котлона.

Ароматизирайте с ванилия и оставете пудинга да изстине. Покрийте с прозрачно фолио.

За да завършите крема, накрая, след като е напълно изстинал, го разбъркайте до хомогенност с предварително разбитата сметана.

Единия блат го връщате обратно във формата и отгоре изсипвате крема. Слагате и втория блат върху крема без да изкривявате формата му.

Прибирате бадемовата торта в хладилника, за да си почине поне 2-3 часа. След това я изваждате от формата и я сервираме. Добър апетит.

Бадемовата торта със сметанов крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Привет!Мисля,че в рецептата липсва описанието как се приготвя крема за тортата...
14.03.2022 21:37