Начин на приготвяне
Тези бисквитки се приготвят много лесно в блендер, но могат да се замесят и на ръка.
Когато ползваме кухненски помощници, винаги спестяваме време и усилия, затова ви предлагам да опитате.
Сложете в уреда брашното с портокаловите кори и пуснете да се смелят за секунди. По този начин, освен че ще направите пълнозърнестото брашно по-фино, но и смилайки заедно с цитрусовата кора, ще го ароматизирате по-добре, отколкото ако кората се настърже отделно на ръка.
Смесете с щипка сол и бакпулвера.
Сложете меда (по-гъст), зехтина, шоколада, киноата и яйцето, пуснете отново уреда на средни обороти за секунди.
Преценете дали тестото не е прекалено лепкаво и при нужда добавете още брашно и завъртете още няколко оборота.
Така за секунди тестото за бисквитките е готово.
Ако месите на ръка, шоколадът трябва да си добавите настърган, а сварената киноа ще остане на зрънца, което пак е хубаво.
Разточете между два пласта хартия за печене и изрежете бисквити с форма, която предпочитана от вас. Изрезките съберете, отново разточете и така до привършване на тестото.
Подредете пълнозърнестите бисквитки в тава покрита с хартия за печене и пъхнете в загрята на 160 градуса фурна за 20-22 минути.
Сладостта на тези бисквити е много деликатна, затова ако обичате по-сладко си добавете още мед или друг подсладител.
Идеални за сутрешното кафе и хрупване по всяко време.
Пълнозърнестите бисквити с киноа и шоколад са чудни.