Агнешко печено по бански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Агнешко печено по бански1 / 2
22/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • зелен лук - 2 връзки
  • спанак - 500 г
  • моркови - 200 г
  • магданоз - 1 връзка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на едро и се пържи в олиото. Добавят се морковите, нарязани на кубчета. Добавя се запърженото предварително брашно и доматеното пюре.

Всичко се залива с малко гореща вода и се оставя да къкри на бавен огън.

Щом месото поомекне, се добавя нарязаният на ситно лук и нарязаният на ситно спанак. Оставя се да къкри на бавен огън до пълното омекване на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: