Начин на приготвяне
Нарязвам бекона на дребно и го задушавам заедно със зеленчуците за 1-2 минути.
След това прибавям виното и оставям да изкъкри на слаб огън.
След като почти всичката течност се изпари, слагам доматеното пюре, захарта и подправките, бъркам за 2-3 минути и дърпам от огъня.
На дъното на тавичка, първо, слагам малко от соса Бешамел, нареждам от корите за лазаня, слагам от плънката с бекон, пак сос Бешамел и най-накрая настърган кашкавал...
Така повтарям, докато напълних тавата, последен ред кори, плънка, Бешамел, кашкавал...
Пека сочната лазаня на 180°C до хубав златисто кафяв загар.
Уникална лазаня с бекон - дано ви хареса.