Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Чеснови печени картофи с мащерка и масло

Чеснови печени картофи с мащерка и масло

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Чеснови печени картофи с мащерка и масло6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Страхотна гарнитура от чеснови печени картофи - ще я пробвате ли"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр. - ок.1 кг
  • масло - ок. 60 г
  • патешка мас - 1/2 к.ч.
  • чесън - 1 глава
  • мащерка - суха или прясна
  • риган
  • червен пипер
  • хималайска сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате картофите до полуготовност, след което ги измивате добре, без да ги обелвате.

Разрязвате картофите на две половини по дължина и ги нареждате в тава с хартия за печене с малко олио.

Правите по един лек разрез по дължината на всеки картоф и започвате овкусяването.

Първо, слагате сол, после поръсвате с мащерка, риган и червен пипер.

Ако имате патешка мас, сложете по 1 к.л. върху всеки картоф.

Добавете по едно парченце масло върху всяка картофена половинка.

Отделете скилидките чесън, без да ги белите, и ги разпределете в тавата при картофите.

Печете на 230-240 градуса до лек загар на картофите.

Тези картофи на фурна са много апетитна гарнитура за месо.

Чесновите печени картофи с мащерка и масло са идеални и за основно ястие с някаква свежа салата и дори туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: