Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пържени дробчета с яйца и лук

Пържени дробчета с яйца и лук

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пържени дробчета с яйца и лук
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава голяма
  • олио - 1 к.ч.
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лесен аламинут почистете пилешките дробчета, измийте и прецедете, залейте ги със вряла вода, разбъркайте.

Прецедете водата, измийте отново и подсушете.

В тиган налейте олиото и добавете нарязания лук на полумесеци, задушете за около 2-3 минути.

Прибавете подсушените дробчета и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и затворете капака на тигана да се задушат, като периодично обръщате дробчетата, докато останат на мазнина.

Поръсете пържените дробчета с настъргания кашкавал и чукнете яйцата, посолете на вкус и внимателно разбъркайте до готовност на яйцата.

Невероятно вкусни пържени дробчета с яйца и лук!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: