Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Чили»Най-вкусното класическо Чили кон Карне

Най-вкусното класическо Чили кон Карне

Най-вкусното класическо Чили кон Карне3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Класическо Чили кон Карне, което нямаме търпение да опитаме"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 грама телешка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • чушки - 2 бр. /1 червена + 1 жълта/
  • люти чушки - 1
  • телешки бульон - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • кимион - 1/2 к.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • канела - 1/3 к.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • домати - 1 ч.ч. смлени
  • червен боб - 1 ч.ч. консервиран
  • царевица - 1 ч.ч. консервирана
  • кориандър - пресен /или магданоз/
  • заквасена сметана - 1 с.лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтин в дълбок тиган и задушете в него наситнения лук, малко след това добавете и чесъна.

След като поомекнат, добавете нарязаните чушки - люта, жълта и червена.

След кратко задушаване прибавете и телешката кайма. Разбъркайте до побеляване на каймата. Щом стане на трохи, овкусете със сол и подправките - черен пипер, кимион и малко канела.

Разредете доматеното пюре с малко вода и добавете в тигана заедно със смлените домати.

Гответе чилито на умерен котлона около 10-тина минути. След това прибавете царевицата, червения боб и налейте телешкия бульон. Продължете готвенето докато сместа леко се сгъсти.

Сервирайте с лъжица заквасена сметана и нарязан пресен кориандър.

Класическото Чили кон Карне е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: