Начин на приготвяне
Пропорцията на киноа в съотношение с водата е 1:2, като я сваряваме за около 10-15 в тенджерка със захлупен капак. Вече сварената киноа оставяме да изстива.
В отделна голяма купа, удобна за разбъркване подготвяме другите съставки за нашата зелена салата. Измиваме и нарязваме на ситно – суровия спанак, къдрава салатка, рукола и пресен лук (по желание). Сипваме ги в дълбоката купа и към тях прибавяме обелена и нарязана на фини резенчета – зелена ябълка.
Също добавяме и суровите слънчогледови семки, начупените орехи и изстиналата киноа. Овкусяваме на вкус с хималайска фина сол, оцет Балсамико (бяла балсамова подправка за салати), шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и малко сусамово масло.
Разбъркваме всичко в купата, за да се овкуси салатата с киноа равномерно и сипваме по порции или в салатиера. Поднасяме още прясна и свежа, по желание поръсена със сусам. И здравословната салата е готова!
Зелената ябълка допълва със свежестта си и е достоен заместител на краставицата.
Нежна и в същото време наситена на вкусове - Зелена салата с киноа и ябълка, подходяща за лек обяд в слънчев ден!
Чудно Вкусно!