Розова салата с киноа и орехов тахини дресинг

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
933
5k
4k
1k
5
13/02/2021
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо222
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • киноа - 1 ч.ч. сварена
  • карфиол - 2 ч.ч. начупен
  • моркови - 1 - 2 бр. средно големи
  • червено цвекло - ½ бр., средно голямо
  • копър - 1/3 връзка
  • шарлан - 1 - 2 с.л., слънчогледово масло
  • хималайска сол - ½ равна ч.л., на вкус
  • балсамико - около 1 с.л., на вкус
  • За тахини дресинга
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • орехи - 2 с.л. начупени орехови ядки
  • хималайска сол - 2 - 3 щипки, на вкус
  • кимион - 1 щипка, смлян
  • черен пипер - 1 щипка, смлян
  • шарлан - 1 ч.л., слънчогледово масло
  • вода - 6 с.л., до желана гъстота
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа за разбъркване рендосваме половин средно голямо червено цвекло и 2 моркова. Към тях прибавяме около 2 ч.ч. начупен на малки бонзайчета карфиол и 1 ч.ч. предварително сварена киноа. Сипваме нарязан наситно 1/3 връзка копър и овкусяваме на вкус с шарлан (нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло), оцет балсамико и хималайска сол.

Отделно приготвяме ореховия тахини дресинг, като за целта сипваме съставките в каната на пасатора – 2 с.л. сусамов тахан, 2 с.л. начупени орехови ядки, 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок, 1 ч.л. шарлан, 2-3 щипки хималайска сол – на вкус, 1 щипка кимион, 1 щипка смлян черен пипер и 5-6 супени лъжици вода. Пасираме около минута до получаване светъл на цвят дресинг с нежна консистенция.

Поднасяме свежата ароматна розова салата с киноа и тахини дресинг, по желание в керамична салатиера за един чудно вкусен и здравословен обяд!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар