Задушени джолани

Veronika Veronika
Новак
11
Задушени джолани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Вкусни задушени джолани, които ще поднесем с картофки и студена биричка Няма по-хубава комбинация!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 3 - 4 бр.
  • вино - 40 мл
  • бира - 200 мл
  • чесън - 20 г
  • черен пипер - 8 г
  • масло - 1/2 пакетче разтопено (60 г)
  • горчица - 10 г
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланите се почистват и измиват. Посоляват се със сол, черен пипер, чубрица и се намазват със счуканият чесън и горчица.

Нареждат се в тавичка, заливат се с топла вода и част от бирата, виното и разтопеното масло. Покрива се с фолио.

Пече се час и половина.

Десет минути преди да е готово задушеното свинско, ако е необходимо, се долива останалото количество вино и бира и се запича до зачервена коричка.

За гарнитура поднесете пюре или ориз.

Задушените джолани са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

боби
боби
бау
09.02.2015 18:40