Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Телешко, джолан и сармички

Телешко, джолан и сармички

Телешко, джолан и сармички
Снимка: Екатерина Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8
"Днес сме ви приготвили една много голяма вкусотия изпечена на бавен огън - ястие, което отнема време и се прави рядко, но определено ще впечатли всеки гост и член на семейството ви"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг.
  • свински джолан - 1 бр.
  • за сармите
  • кисело зеле - 1 бр.
  • кайма - 500 гр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • универсална подправка - подправка за скара
  • червен пипер
  • мас
  • сол
  • черен пипер
  • вода - 1/5 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С подправката за скара овкусявам телешкото месо. Червения пипер, сол и черен пипер втривам в джолана.

Каймата омесвам с подправките и ориза. Завивам малки сармички. На дъното на гювеч нареждам остатъка от зелето.

Слагам телешкото месо, като на 3-4 места слагам по 1 ч.л. мас. Прибавя се джолана, при мен обезкостен.

Най-отгоре нареждам сармите и отново слагам на 3-4 места по 1 к.л мас, поръсвам с червен пипер и леко с чубрица. Заливаме с водата, завиваме с алуминиево фолио и поставяме капака.

Поставяме в студена фурна, включваме на 200 градуса за 40 минути, след което намалявате на 150-160 градуса за 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: