Джолани по немски

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Джолани по немски1 / 2
30/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински джолан - 2 бр. средно големи
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/4 ч.л. млян
  • черен пипер - на вкус
  • анасон - 1/4 с.л. смлян, звезден
  • канела - 1 щипка
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 1/2 ч.ч червено
  • джинджифил - 4 тънки резена
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се подправките. Добавя се виното и ситно нарязаният лук. В получената марината се слагат двата предварително измити свински джолани.

Маринатата трябва да покрива месото до половината. Ако не е достатъчна, може да добавите още червено вино.

Месото трябва да се маринова в продължение на седем дни. Всеки ден джоланите се обръщат, така че да се овкусят равномерно.

На седмия ден месото и маринатата се прехвърлят в подходящ съд за варене. Добавя се малко вода и сместа се кипва. Джоланите се варят около 50 минути на тих огън, като периодично се обира образувалата се пяна.

Свареното месо се охлажда и се прибира в хладилник за още 24 часа. Поднася се топло или студено, обикновено с гарнитура от кисело зеле и картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
51
40
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Никола
Никола
Това е направо страхотно. Веднага ще го пробвам, но надали ще го изчакам да се маринова толкова дълго
01.05.2014 13:32