Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бадемови белтъчени сладки Амарети

Бадемови белтъчени сладки Амарети

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Бадемови белтъчени сладки Амарети
Снимка: Мария Божилова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
160 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
220 мин.
Порции
8
"Обожаваме тези амарети, които са специалитет от италианската кухня - днес предаваме рецептата им във ваши ръце"

Необходими Продукти

  • бадеми - 100 г Сурови
  • захар - 200 г
  • амарето - 1 с.л.
  • белтъци - 2 бр.
  • сладкарска боя - червена или зелена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се смилат с чопър на много ситно.

Захарта 150 гр. се разбърква с Амарето много добре.

Прибавят се смлените бадеми.

Разбърква се много добре и се оставя 20 Мин. на стайна температура.

Белтъците се разбъркват с останалата захар с вилица.

Оставя се 20 Мин. на стайна температура.

След това белтъците се разбъркват на твърда пяна с миксер, като първоначално се разбърква на ниска степен, последователно степента на миксера се увеличава.

След като белтъците са разбъркани, постепенно се прибавя бадемовата смес, като се разбърква с миксера на ниска степен.

Сместа за бадемовите сладки се разделя на три части.

Едната се оцветява с червена боя, другата с зелена, а третата се оставя бяла.

Сместа се изсипва във форми-сърце.

Оставят се на стайна температура за 2 ч.

След това се слагат във фурната да се изсушат за 60 Мин. на 150 градуса, подобно на класически целувки.

Бадемови бисквити амарети са неустоима класика от италианската кулинария.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: