Начин на приготвяне
Тортата с кокосов крем и кондензирано мляко е авторска.
Не е прекалено сладка и е много сочна! Струва си да се опита тази сметанова торта!
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер, след което добавете захарта лъжица по лъжица при непрекъснатото разбиване.
Добавете жълтъците един по един, без да спирате да разбивате с миксера.
Прибавете прясното мляко със содата, брашното и разтопеното масло.
Разбъркайте и добавете лимоновата есенция, настърганата лимонова кора и бакпулвера.
Разбъркайте до еднородност.
Покрийте дъното на тавичка с падащ ринг с хартия за печене.
Изсипете сместа за блата и изпечете на 170 градуса до готовност.
Готовия тортен блат охладете, отстранете ринга и разрежете с помощта на конец през средата, за да се получат два блата.
Начин на приготвяне на крема:
Направете карамел, като сложите захарта в съд на загрят котлон и добавите 3 с.л. лъжици вода.
След като се получи карамелът, добавете сладкарската сметана и разбъркайте.
Добавете кокосовото мляко и кондензираното мляко.
Разбъркайте и внимавайте течността да не заври, просто затоплете до точката на кипене.
Разтопете белия шоколад заедно с маслото и ги прибавете към течността. Разбъркайте до еднородност.
Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го затоплете в микровълнова фурна, без да кипва - внимавайте!
Прибавете желатина към останалите съставки за крема.
В началото е доста течен - не се притеснявайте.
Поставете съда на студено /в хладилник/, за да се желира - отново внимавате! След като започне процесът на желиране, тогава изсипвате крема върху долния блат.
Преди това сте сложили блата в подходящ съд, връщате само ринга обратно, сиропирате с кафе /но не обилно, просто навлажнявате/, изсипвате крема, поставяте втория блат, отново навлажнявате с кафе.
Поставяте тортата в хладилник, за да стегне добре.
Необходими са 2-3 часа.
Разбийте заквасената сметана с меда от рози и намажете цялата торта по периферията и горната част.
Разтопете белия шоколад на водна баня, добавете разтопеното масло, излейте сладкарската сметана и разбъркайте до хомогенност.
Добавете заквасената сметана и отново разбъркайте.
С полученият ганаш полейте тортата с бял шоколад и гарнирайте с филирани бадеми!
Оставете отново за около 2 часа /трябва ѝ технологично време/, за да се настроят ароматите, след което нарежете и поднесете тортата за рожден ден.
Сочна и уникална!
Да ви е сладко!