Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Торта с кокосов крем и кондензирано мляко

Торта с кокосов крем и кондензирано мляко

Торта с кокосов крем и кондензирано мляко5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
14
"Бяла или не, тази торта е наистина мечта!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 100 г на стайна температура
  • прясно мляко - 1 ч.ч. + 1 щипка сода бикарбонат
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • лимонов екстракт
  • лимонова кора - настъргана
  • За крема
  • кокосово мляко - 400 мл
  • кондензирано мляко - 405 мл
  • бял шоколад - 70 г
  • желатин - 2 п.
  • краве масло - 50 г
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сметана - 50 мл сладкарска
  • За намазване на тортата
  • заквасена сметана - 400 г
  • мед от рози - 3 с.л.
  • За шоколадовия ганаш
  • бял шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 70 мл.
  • масло - 50 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • За сиропиране
  • инстантно кафе - 1 ч.ч.
  • За гарниране
  • филирани бадеми
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортата с кокосов крем и кондензирано мляко е авторска.

Не е прекалено сладка и е много сочна! Струва си да се опита тази сметанова торта!

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер, след което добавете захарта лъжица по лъжица при непрекъснатото разбиване.

Добавете жълтъците един по един, без да спирате да разбивате с миксера.

Прибавете прясното мляко със содата, брашното и разтопеното масло.

Разбъркайте и добавете лимоновата есенция, настърганата лимонова кора и бакпулвера.

Разбъркайте до еднородност.

Покрийте дъното на тавичка с падащ ринг с хартия за печене.

Изсипете сместа за блата и изпечете на 170 градуса до готовност.

Готовия тортен блат охладете, отстранете ринга и разрежете с помощта на конец през средата, за да се получат два блата.

Начин на приготвяне на крема:

Направете карамел, като сложите захарта в съд на загрят котлон и добавите 3 с.л. лъжици вода.

След като се получи карамелът, добавете сладкарската сметана и разбъркайте.

Добавете кокосовото мляко и кондензираното мляко.

Разбъркайте и внимавайте течността да не заври, просто затоплете до точката на кипене.

Разтопете белия шоколад заедно с маслото и ги прибавете към течността. Разбъркайте до еднородност.

Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го затоплете в микровълнова фурна, без да кипва - внимавайте!

Прибавете желатина към останалите съставки за крема.

В началото е доста течен - не се притеснявайте.

Поставете съда на студено /в хладилник/, за да се желира - отново внимавате! След като започне процесът на желиране, тогава изсипвате крема върху долния блат.

Преди това сте сложили блата в подходящ съд, връщате само ринга обратно, сиропирате с кафе /но не обилно, просто навлажнявате/, изсипвате крема, поставяте втория блат, отново навлажнявате с кафе.

Поставяте тортата в хладилник, за да стегне добре.

Необходими са 2-3 часа.

Разбийте заквасената сметана с меда от рози и намажете цялата торта по периферията и горната част.

Разтопете белия шоколад на водна баня, добавете разтопеното масло, излейте сладкарската сметана и разбъркайте до хомогенност.

Добавете заквасената сметана и отново разбъркайте.

С полученият ганаш полейте тортата с бял шоколад и гарнирайте с филирани бадеми!

Оставете отново за около 2 часа /трябва ѝ технологично време/, за да се настроят ароматите, след което нарежете и поднесете тортата за рожден ден.

Сочна и уникална!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: