Начин на приготвяне
Първото нещо, което трябва да направим, е да приготвим бадемите.
Това може да стане и предварително. Залейте бадемите с вряла вода и ги оставете за около 5 минути.
След това отцедете водата и обелете бадемите. Става лесно.
Запечете бадемите за кратко до златисто в предварително загрята фурна на 150°C. Внимавайте да не ги припечете - максимум 10 минутки.
За блата се използват готови вафлени гофрети /може да замените с маслени бисквити/.
Разтрийте гофретите с ръце, за да се получат трохи.
Комбинирайте кокосовите стърготини и филираните бадеми.
Сложете ги в съд с дебело дъно.
Затоплете ги при непрекъснато бъркане. Много лесно потъмняват кокосовите стърготини.
Когато сместа стане гореща, добавете постепенно захарта в тигана, добавете и 30 г масло. Маслото и захарта се разтопяват веднага и се получава карамел.
Разбъркайте, така че цялото съдържание на тигана да бъде покрито равномерно с карамел.
На водна баня разтопете шоколада с останалото масло/50 г/.
Смесете всичко заедно с трохите от гофретите, разбъркайте и разстелете сместа във форма с диаметър 22 см, на дъното на която сте сложили домакинска хартия. Рингът е подвижен.
Сложете тавата в хладилник, за да стегне блатът.
В съд загрейте кондензираното мляко, добавете кокосовото и разтопения бял шоколад.
Разбийте сметаната на крем и след като охладите млечно-шоколадовата смес, я прибавете на три пъти при непрекъснато бъркане, за да се усвои.
Разбъркайте и добавете желатина, разтворен по указания на пакета начин.
Оставете суфлето леко да се желира и добавете нарязаните на малки парченца бадеми.
Изсипете суфлето върху блата.
Оставете кокосовата торта да се стегне за 5-6 часа/ това е минималното време, може да се държи цяла нощ/.
Отстранете внимателно ринга /помогнете си със затоплен нож, минавайки по периферията/.
Декорирайте с кокосови стърготини страните и горната част. Украсете по желание.
Тортата Рафаело е по идея от интернет.
Вкусна Рафаело суфле торта без печене с дебел слой от нежно кокосово суфле с бадеми.
Тази торта определено няма да ви остави безразлични!