Начин на приготвяне
Накисваме в голяма кана или друг дълбок съд фините овесени ядки в определеното количество студена вода и оставяме да набъбват около 15 минутки.
След това ги смиламе с пасатор или в блендер и прецеждаме течността през голяма цедка (фина), така че да отделим овесените трици и да получим фино и нежно домашно овесено мляко.
Към домашното растително мляко добавяме какао на прах (или брашно от рожков) и кафява кристална захар на вкус.
Отново смиламе, за да се разтвори захарта и какаото да не е на бучици, а да оцвети шейка равномерно.
Накрая в светло кафявото мляко - добавяме семената чиа и оставяме да набъбват около 15-30 минути.
След като чиата набъбне достатъчно, разбъркваме напитката и поднасяме в стъклени прозрачни чаши, в които се вижда красотата на свежия овесен шейк с чиа и какао.
Нежна, здравословна и засищаща напитка!
Чудно Вкусно!