Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Шейкове»Овесен шейк с чиа и какао

Овесен шейк с чиа и какао

Овесен шейк с чиа и какао
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Този шейк е изключително засищаща напитка заради съдържанието на чия овесени ядки, затова е добър вариант за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

  • чиа - 3 с.л. семена
  • какао - 1 с.л. на прах (или брашно от рожков)
  • кафява захар - около 5 с.л. кристална (на вкус)
  • овесено мляко
  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • вода - 3 и ½ ч.ч. (чаена чаша = 300 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме в голяма кана или друг дълбок съд фините овесени ядки в определеното количество студена вода и оставяме да набъбват около 15 минутки.

След това ги смиламе с пасатор или в блендер и прецеждаме течността през голяма цедка (фина), така че да отделим овесените трици и да получим фино и нежно домашно овесено мляко.

Към домашното растително мляко добавяме какао на прах (или брашно от рожков) и кафява кристална захар на вкус.

Отново смиламе, за да се разтвори захарта и какаото да не е на бучици, а да оцвети шейка равномерно.

Накрая в светло кафявото мляко - добавяме семената чиа и оставяме да набъбват около 15-30 минути.

След като чиата набъбне достатъчно, разбъркваме напитката и поднасяме в стъклени прозрачни чаши, в които се вижда красотата на свежия овесен шейк с чиа и какао.

Нежна, здравословна и засищаща напитка!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: