Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Франзели»Чеснови франзели с подправки

Чеснови франзели с подправки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Чеснови франзели с подправки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 5
20/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Много апетитни чеснови франзели с плънка - докато ястието стане готово, ще сте ги хапнали"

Необходими Продукти

  • за франзелите
  • зехтин - 4 с.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 2 ч.ч. без един пръст топла
  • брашно - 5 ч.ч. универсално пшенично
  • за плънката
  • кашкавал - 100 г
  • краве масло - разтопено
  • магданоз - пресен
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа и си правим кладенче. В него изсипваме топлата вода, маята, солта и зехтина.

С помощта на дървена лъжица разбъркваме малко, докато се смесят съставките и чак тогава започваме да загребваме от брашното.

Продължаваме да разбъркваме, докато се поеме брашното и чак тогава изваждаме на плота и започваме да месим с ръце.

Когато поеме всичкото брашно, го поставяме в съд, намазан с олио и затваряме с капак. Оставяме да престои 1 час, за да може да втаса.

През това време си подготвяме плънката за пълнените хлебчета, като настъргваме кашкавала, магданоза нарязваме на ситно, а чесъна пресоваме и добавяме маслото.

Разбъркваме сместа и оставяме на страна, докато си подготвим франзелите.

Поставяме на плота тестото и отново омесваме, след което разделяме го на 3 части. Всяка една топка разточваме на кора. Намазваме хубаво със сместа от маслото и пресните подправки.

Започваме да навиваме кората на руло. След като сме я оформили, нарязваме на няколко места отгоре.

Поставяме в тавата чесновите хлебчета, оставяме да втасат и поставяме в печката.

Печем чесновите франзели с подправки в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

TanyaGyurova
TanyaGyurova
Това е адски апетитно! :)
20.02.2021 22:52
1
1
Покажи всички подкоментари