Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното в купа и си правим кладенче. В него изсипваме топлата вода, маята, солта и зехтина.
С помощта на дървена лъжица разбъркваме малко, докато се смесят съставките и чак тогава започваме да загребваме от брашното.
Продължаваме да разбъркваме, докато се поеме брашното и чак тогава изваждаме на плота и започваме да месим с ръце.
Когато поеме всичкото брашно, го поставяме в съд, намазан с олио и затваряме с капак. Оставяме да престои 1 час, за да може да втаса.
През това време си подготвяме плънката за пълнените хлебчета, като настъргваме кашкавала, магданоза нарязваме на ситно, а чесъна пресоваме и добавяме маслото.
Разбъркваме сместа и оставяме на страна, докато си подготвим франзелите.
Поставяме на плота тестото и отново омесваме, след което разделяме го на 3 части. Всяка една топка разточваме на кора. Намазваме хубаво със сместа от маслото и пресните подправки.
Започваме да навиваме кората на руло. След като сме я оформили, нарязваме на няколко места отгоре.
Поставяме в тавата чесновите хлебчета, оставяме да втасат и поставяме в печката.
Печем чесновите франзели с подправки в предварително загрята фурна до готовност.
Коментари