Начин на приготвяне
1. Накълцайте с ножа запечените лешници. Ако използвате кухненския робот, те ще се смелят прекалено фино и ще развалят плътността на целувките. Загрейте предварително фурната до 110 градуса.
2. В голяма купа, в която няма и следа от мазнина, разбийте на сняг белтъците, като постепенно добавите половината от захарта (90г). Останалите 90г и лешниците внимателно сипете към белтъците с лъжица.
3. Върху покрита с хартия за печене тавичка шприцовайте 20 броя целувки от сместа. Оставете във фурната за два и половина до три часа, по-скоро да се сушат, отколкото да се пекат.
4. Изчакайте целувките да изстинат върху кухненската решетка, след това разбийте сметаната. Сервирайте ги веднага след като ги напълните.
Вместо лешници можете да използвате други ядки, например бадеми. Бялата захар по желание заменете с кафява. Целувките ще станат по-малко калорични, ако заместите сметаната с крем от извара и кисело мляко.