Начин на приготвяне
Черната леща не е нужно да се накисва и се сварява за по-малко от половин час.
Измийте добре лещата и я сложете да се вари до готовност в два литра вода. След като се свари я отцедете от водата.
Нарежете морковите, лука, чушките и доматите на дребно. Запържете ги в тиган докато омекнат.
Разбъркайте добре и оставете продуктите в тигана на слаб огън да се задушават.
Измийте, обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Поставете ги в тенджера с два литра вода и ги варете докато омекнат.
След като се сварят картофите, добавете към тях лещата и зеленчуците, както и чубрица и сол на вкус. Оставете всичко да заври и супата от леща е готова.
Супата от леща Белуга се сервира гореща и се поръсва с пресен магданоз.