Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Леща Белуга с пуешко по израелски

Леща Белуга с пуешко по израелски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Леща Белуга с пуешко по израелски
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Леща Белуга с пуешко по израелски - най-вкусната, която сте опитвали."

Необходими Продукти

  • черна леща белуга - 1 ч.ч. измита и отцедена
  • пуешко месо - 500 г нарязано на малки кубчета
  • червен лук - 1 глава, обелена и нарязана на средни кубчета
  • моркови - 2 бр., обелени и нарязани на средни кубчета
  • резене - 2 с.л нарязано на ситно
  • чушки - 1 бр. жълта
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сладък червен - 1 ч.л.
  • червен пипер - щипка лют
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леща Белуга с пуешко по израелски - най-вкусната, която сте опитвали.

Загрейте зехтина в средно голяма тенджера.

Добавете пуешкото месо и запържете добре от двете страни до приятно златисто. Извадете в чиния.

Добавете нарязаните зеленчуци в тенджерата и запържете на средно силен огън за 5-6 минути, докато зеленчуците започнат да изглеждат прозрачни.

Добавете пюрето и червения пипер и ги запържете със зеленчуците за около минута.

Добавете лещата белуга, разбъркайте малко. Поставете обратно месото, добавете 5 чаши вода и оставете да заври (няма нужда да махате пяната).

Покрийте частично и продължете да готвите на средно слаб огън за час и половина до два часа и половина, докато месото и лещата омекнат.

Ако по време на варенето течността стане твърде гъста, добавете още вода, за да я разредите.

Преди сервиране на лещата добавете нарязаните билки и разбъркайте добре. Овкусете и подправете със сол и черен пипер на вкус. По желание добавете лимонов сок на вкус към яхнията от леща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: